Gawęda Jarosław Zych - twórca witaminy C-OLWAY - jak powstała? Obejrzyj:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniZawartość netto: 61,5g
Witaminę C do tego produktu czerpiemy prosto z natury – z kiełkującej gryki i z gorzkiej pomarańczy. Te dwie rośliny uznane są obecnie za jedne z najcenniejszych naturalnych jej źródeł, ze względu na wysoką biodostępność i doskonałe powiązania flawonoidowe.
Nie istnieje w przyrodzie źródło bardziej ekspansywnej witaminy C, niż pędy wzrostu roślin ziarnistych, m.in. gryki w 5-7 dniu ich kiełkowania.
Tworząc w COLWAY suplementy diety dbamy od zawsze o to, by jakość i efektywność ekstraktów wykorzystywanych surowców wyróżniała się znacząco wśród komponentów dostępnych na rynku powszechnie.
Witamina C:
• pomaga w produkcji kolagenu, który utrzymuje w dobrej kondycji naczynia krwionośne, kości i skórę,
• przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
• przyczynia się do tworzenia kolagenu tym samym stymuluje procesy kolagenogenezy w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń włosowatych, skóry, dziąseł i zębów oraz kości i chrząstek,
• przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego.
Przywitaj naszą C-olway i zaprzyjaźnij się z nią. To obecnie jedna z najlepszych, dostępnych, w 100% naturalnych witamin C. Od wielu lat cieszy się znakomitą opinią konsumentów. Wytwarzana bez dodatków syntetyzowanego kwasu askorbinowego i wypełniaczy.
Witamina C zamknięta w naszych kapsułkach jest w 100% bioorganiczna. Człowiek nie wytwarza jak inne ssaki – witaminy C we własnym organizmie. W związku z tym musimy ją pozyskiwać z pożywienia i z suplementów diety.
Witamina C-olway jest produktem spełniającym najbardziej rygorystyczne wymogi stawiane zdrowej żywności – do tego stopnia, że kapsułki nie zawierają nawet barwnika, zaś jako przeciwzbrylacz zastosowano węglan wapnia.
Składniki:
Ekstrakt 15:1 z gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium L.) standaryzowany na 40% witaminy C,
ekstrakt 15:1 z nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum) standaryzowany na 40% witaminy C,
żelatyna rybia,
substancja przeciwzbrylająca (węglan wapnia).
Zalecane dzienne spożycie:
Spożywać 1 kapsułkę dziennie suplementu diety Witamina C-olway w porze najbardziej oddalonej od posiłku zawierającego owoce, warzywa lub inne źródła naturalnej witaminy C.
Zalecane jest również rozdzielenie porcji poprzez rozsypanie zawartości kapsułki do spożywanych w ciągu dnia posiłków. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.
Substancje aktywne - LINK
Gawęda Jarosław Zych - twórca witaminy C-OLWAY - jak powstała? Obejrzyj: