COLVITA Colway

 

 Kolagen Colvita Colway

  

 Do czego służy Colvita

 

Z dumą możemy się pochwalić, iż nikt inny i nigdzie poza Polską nie pozyskuje kompletnego zestawu wszystkich aminokwasów tworzących helisę kolagenową w drodze liofilizacji natywnego kolagenu izolowanego na poziomie molekularnym. Warto również dodać, iż praktycznie wszystkie suplementy diety, jakie znajdziemy na aptecznych półkach pod nazwą: „kolagen” okazują się albo hydrolizatem rozdrobnionych włókien bydlęcych (a nawet wieprzowych) albo zwyczajną żelatyną, które nie wykazują aktywności biologicznej.

 

Potrzeba suplementacji ustroju w kolagen wzrasta wraz z każdym mijającym rokiem w naszej metryce. Organizm ludzki zmniejsza produkcję kolagenu już od 26 roku życia. Narastające braki kolagenu w organizmie powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, odczuwamy bóle stawów i kręgosłupa. Możemy zapobiegać lub zmniejszać te nieprzyjemne przypadłości stosując doustną kurację kolagenową.

 

 Skład Colvity

Bazowym składnikiem Colvity jest liofilizowany hydrat kolagenu pozyskiwany z ryb łososiowatych. W jednej kapsułce Colvity znajduje się relatywnie niewielka ilość  (0,1 g) proszku, który zawiera wszystkie budulcowe molekuły kolagenowej. Przy regularnej suplementacji organizmu jest to dawka całkowicie wystarczająca do uzupełnienia  pojawiających się niedoborów kolagenu. Wszystkie – oznacza bowiem również  dwa aminokwasy endogenne:

  • hydroksylizynę 
  • hydroksyprolinę, 

których nie mamy możliwości pozyskać z jakiegokolwiek pokarmu. Powstają one tylko w drodze kolagenogenezy i tylko w procesach metabolizmu kręgowców.

 

 Jak działa Colvita

Kolagen w Colvicie jest niemal w 100% anabolizujący, co oznacza, że nie zostaje spożytkowany np. w energię, ani też  wydalony. Całkowicie służy budowie nowych komórek. Jego przyswajalność jest tak doskonała, że nie potrzebuje nawet enzymatycznych procesów trawiennych. Wchłania się także bezpośrednio z jelita.

Ryby mają tylko namiastkę układu odpornościowego, mimo to nigdy nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w skórze rybiej, pozyskiwany na etapie molekularnym (helikalnym)  jest identyczny, jak u wyżej rozwiniętych kręgowców i jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.

 

 Witamina E w Colvicie

 
Colvita zawiera także witaminę E pod postacią D - alpha – tokoferolu  z oleju sojowego wytłaczanego na zimno z pędów soi. Estry tokoferolu  pozyskiwane tą metodą cechuje odporność na działanie tlenu, promieni UV i wielu innych czynników degradacyjnych oraz 100%-owa aktywność biologiczna. Witamina E była pierwszym specyfikiem jakiemu w XX w. przydano określenie „eliksiru młodości”. Dodaje żywotności, witalności, energii, chęci do życia. Stymuluje syntezę kolagenu, poprawia wygląd skóry i chroni przed bezpłodnością.

 

 Rola antyoksydacyjna Colvity

 

Jest w organizmie głównym strażnikiem antyoksydacyjnym błon komórkowych i krwinek czerwonych. Jedna molekuła witaminy E zabezpiecza przed  wolnymi rodnikami ponad 200 nienasyconych molekuł kwasu tłuszczowego. Współdziała ściśle z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem i cynkiem.

 

 Algi Fucus vesiculosus w Colvicie

 

 

Colvita zawiera  również proszek pozyskany z mikronizacji konceptakli (lęgni i plemni) alg  z gatunku Fucus vesiculosus. Te morszczyny są fenomenem natury – rodzajem pomostu pomiędzy biotopem a biocenozą. Posiadają niezwykłą zdolność gromadzenia wszystkich praktycznie mikroelementów i minerałów, jakie zawiera woda morska, a co najważniejsze – także najcenniejszych pierwiastków śladowych, w postaci zasymilowanej przez organizm roślinny, a zatem najpełniej przyswajalnej. Doskonałości odżywczej tych alg dowodzi fakt, że do produkcji ekskluzywnych suplementów z ich plech wykorzystuje się   w s z y s t k i e   składniki rośliny, usuwając jedynie chlorek sodu (sól). Fucus vesiculosus  szczególnie pochodzące z północnego Atlantyku, gdzie nie są poddane w procesie wegetacji ani temperaturom wysokim, ani też zbyt niskim - stanowią rzadko spotykany w przyrodzie skarbiec cennych składników odżywczych.

  

 Jak pozyskiwane są algi do Colvity

 

Proces przetwarzania, nazwany „cell burst process”, zastępuje tradycyjne suszenie, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji morszczynu i jego ogromny poziom energii biologicznej. Ma to miejsce we francuskich laboratoriach przestrzegających restrykcyjnego reżimu farmakologicznego.

 

 

Ekstrakt morszczynu pęcherzykowatego wybraliśmy do składu Colvity, gdyż w momencie komponowania tego suplementu, był to najlepszy znany twórcom jej receptury, całkowicie roślinny kompleks  wszystkich mikro- i makroelementów oraz witamin - synergicznych dla stymulowania przez aminokwasy kolagenowe procesów syntezy kolagenu własnego w organizmie konsumenta.

 

 Co zawierają algi w Colvicie


Proszek z tych alg to bomba suplementacyjna. Są bogate:

  • w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny. 
  • Odnajdziemy tu witaminy z grupy A, B, C, E i K. Węglowodany, błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne. Polifenole, karoten oraz związki śluzowe: kwas alginowy, fukoidynę, laminarynę, mannitol, a także bioflawonoidy, z których najważniejszym jest flawon – 3 – d (OPC).  
  • Po usunięciu chlorku sodu sproszkowane i mikronizowane algi stanowią niemal idealnie zbilansowany kompleks witamin, makro i mikroelementów oraz innych cennych substancji. 
  • Są przy tym lekkostrawne i łatwo przyswajalne, ponieważ ich skład mineralny przypomina nasze płyny ustrojowe.

 

Witamina C w Colvicie

 

Uwaga! Colvita zawiera niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznego warunkowania procesów kolagenogenezy w ustroju i zapotrzebowania na nią przez organizm




 <<< ZOBACZ OFERTĘ >>>

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl